Verkocht

Eikenweg 7

1092 bw Amsterdam

One of a kind: fantastische, hoogwaardig onder architectuur gerenoveerde, woning van circa 213 m² verdeeld over 3 woonlagen, met zonnige achtertuin met tuinhuis en berging én een dakterras. De woning… lees meer

 • 213m²
 • 13m²
 • 4 slaapkamers

€ 2.100.000 ,- k.k.

/app/uploads/2023/11/DSC_6669-scaled.jpg
Omschrijving

One of a kind: fantastische, hoogwaardig onder architectuur gerenoveerde, woning van circa 213 m² verdeeld over 3 woonlagen, met zonnige achtertuin met tuinhuis en berging én een dakterras. De woning beschikt over energielabel A en er is sprake van eigen grond. Gelegen naast het mooie Oosterpark en bij het Eikenplein, in een rustige straat. Het bevat onder meer 5 slaapkamers, 2 badkamers en sauna.

Dit bijzondere huis was vroeger de Onderwijzerswoning van de St. Laurentius School, gebouwd in 1892.

Werkelijk een spectaculaire woning met veel wooncomfort én veel (buiten)ruimte! Kortom: een uniek object met bijzondere sfeer waar historie en…

One of a kind: fantastische, hoogwaardig onder architectuur gerenoveerde, woning van circa 213 m² verdeeld over 3 woonlagen, met zonnige achtertuin met tuinhuis en berging én een dakterras. De woning beschikt over energielabel A en er is sprake van eigen grond. Gelegen naast het mooie Oosterpark en bij het Eikenplein, in een rustige straat. Het bevat onder meer 5 slaapkamers, 2 badkamers en sauna.

Dit bijzondere huis was vroeger de Onderwijzerswoning van de St. Laurentius School, gebouwd in 1892.

Werkelijk een spectaculaire woning met veel wooncomfort én veel (buiten)ruimte! Kortom: een uniek object met bijzondere sfeer waar historie en hedendaags samen komen.

DE WONING
Begane grond:
Imposante eigen voordeur vanaf de straat, vestibule met meterkast en garderobekast. Woonkeuken met openslaande (stalen) deuren naar de zonnige, fraai aangelegde tuin. Achterin de tuin staat een tuinhuis met veranda en geïsoleerde berging. De tuin is voorzien van elektra, diverse opbouwverlichting (bedienbaar m.b.v. Domotica) en een (vorstvrije) waterkraan. Tevens voorzien van een drain t.b.v. de afwatering.

De Arclinea keuken met spoeleiland is uitgevoerd in mat grijs en heeft een gemarmerd werkblad. Inbouwapparatuur is van Gaggenau, waaronder een 5-pits gaskookplaat, een oven, een combi oven met stoomfunctie en een afwasmachine. De afzuigkap is van Falmec in combinatie met een afvoer naar buiten. De koelkast en vriezer zijn van Liebherr. Ingebouwd kabinet (met drank- en servieskast en ingebouwde TV), afgewerkt met oude koelkastdeuren en Friese witjes. Fraaie, lichte en speelse verbinding met 1-hoog middels een vide met glazen balustrade. Hierdoor voelen de begane grond en 1 hoog aan als een loft. De ramen aan de voorzijde zijn voorzien van gelaagd (slagvast) glas.

Aan de achterzijde een separate toiletruimte en de originele trapopgang naar bovengelegen verdiepingen. De plafonds zijn voorzien van diverse ingebouwde speakers (Bose) en inbouwspots (Maretti). De begane grondvloer van beton, is gevlinderd afgewerkt en voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping:
Overloop, loungegedeelte inclusief kitchenette met wijnklimaatkast (Dunavox). Middels stalen taatsdeur is de woon/zitkamer aan de voorzijde te bereiken. Openslaande (stalen) deuren vanuit de woon/zitkamer naar de vide. De kamer is voorzien van een gashaard in de originele openhaardpartij, en een airco-unit (plafond inbouwcassette van LG). De woon/zitkamer beschikt over een 7.1 dolby surround systeem middels 4 plafond inbouwspeakers, inbouw center speaker, 2 vloerstaanders, frontspeakers en een subwoofer (Keff). Aansturing middels een Denon surround versterker. Subwoofer, frontspeakers en versterker zijn ter overname. De vloer is afgewerkt met fraaie eikenhouten vloerdelen, gelegd in visgraatpatroon (lamelparket).

Tweede verdieping:
Riante overloop, separate toiletruimte. Badkamer v.v. eikenhouten meubel met opbouwkommen (Duravit) en een inloopdouche. Vier slaapkamers (waarvan één ingericht als waskamer). De waskamer is voorzien van diverse inbouwkasten. De cv-installatie en boiler (150 l) zijn weggewerkt in een aparte kast en bereikbaar vanuit de overloop.

Via de opgang middels trap vindt u de master bedroom (vijfde slaapkamer) met grote walk-in closet, een (tweede) riante badkamer en een airco-unit. De badkamer is voorzien van een vrijstaand bad, een wastafelmeubel van Corian met 2 mengkranen en een maatwerk sauna (VSB). Ruime inloopdouche met 2 douches met plafonduitloop en een handdouche. De badkamer is uitgevoerd met elektrische vloerverwarming. Een schuifpui geeft toegang tot het aangrenzende dakterras van circa 12 m². Er is mogelijkheid om op het hoofddak een tweede dakterras aan te leggen, hier is reeds een omgevingsvergunning voor afgegeven. De vloeren op de slaapverdieping zijn afgewerkt met eikenhouten vloerdelen (lamelparket).

DE LIGGING
Het object is gelegen in de zeer populaire, bruisende buurt tussen de Linnaeusstraat en het Oosterpark. De woning heeft een rustige ligging en is gunstig gelegen ten opzichte van tal van winkels, scholen, hippe, trendy terrassen en restaurants. Denk bijvoorbeeld aan The Cottage, Park hotel Arena, Spring Cafe Brasserie, Bukowski, de Biertuin, VanOost, Louie Louie, Cafe Kuijper, Coffee Bru, Restaurant de Kas, Merkelbach en La Vallade. In de wijk bevinden zich o.a. delicatessenzaak Eriks, een bakkerij, slijterij en meerdere supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Op loopafstand de gezellige Dappermarkt en het winkelcentrum ‘Oostpoort’. Heerlijk ontspannen en sporten kan in het naastgelegen populaire en vernieuwde Oosterpark, waar ook kinderen naar hartenlust kunnen spelen in een van de speeltuinen of in het pierenbadje. Er zijn ook tal van andere speeltuintjes in de buurt. Iets verder gelegen is het prachtige Park Frankendael. Diverse uitvalswegen alsmede openbaar vervoer zijn in de directe omgeving te vinden.

VRAAG DE MAKELAAR NAAR DE DETAILS VAN DE RENOVATIE ZOALS ELEKTRA, AUDIO, VEWARMING & KOELING EN DE AFWERKING & OVERIG

VERENIGING VAN EIGENAREN
De woning maakt deel uit van de actieve Vereniging van Eigenaren “Eikenweg 5-A, 7 & 9” bestaande uit 3 appartementsrechten. De servicekosten bedragen circa € 368 per maand. De VvE heeft de beschikking over een meerjarenonderhoudsplan en wordt professioneel geadministreerd door Delair VvE Beheer. Per 1 januari 2023 bedroeg het kassaldo circa € 58.000.

NENCLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580-norm. De gebruiksoppervlakte is vastgesteld inclusief de vide van circa 4.50 m². De oppervlakte(n) kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

BIJZONDERHEDEN:
– Unieke woning van circa 213 m² verdeeld over 3 woonlagen;
– Hoogwaardig en luxe gerenoveerd met behoud van originele elementen;
– Energielabel A;
– Zonnige tuin mét tuinhuis, veranda en een geïsoleerde berging;
– Dakterras van circa 12 m² met mogelijkheid tot creëren van tweede dakterras op hoofddak (reeds vergund);
– Woning is voorzien van o.a. airco-units, gashaard, houtkachel en vloerverwarming;
– Technische snufjes zoals o.a. een Domotica systeem, alarminstallatie, video/intercom op alle verdiepingen, ingebouwde geluidspeakers, waterontharder, hydrofoor etc.;
– Arclinea keuken v.v. spoeleiland met Dornbracht kraan en Quooker en o.a. 4 Gaggenau inbouwapparaten;
– Er is sprake van eigen grond;
– Gelegen in een rustige straat om de hoek van het Oosterpark;
– Gratis gebruik van nabijgelegen privé parkeergarage van circa 30 m² tot 1 januari 2025 inbegrepen.
– Parkeervergunning aan te vragen.

One of a kind: fantastic, high-quality architecturally renovated house of approximately 213 m² spread over 3 floors, with a sunny backyard with garden house and storage room, and a roof terrace. The house has energy label A and is on private land. Located next to the beautiful Oosterpark and near the Eikenplein, in a quiet street. It includes 5 bedrooms, 2 bathrooms and sauna.

This special house used to be the teacher’s house of the St. Laurentius School, build in 1892.

Truly a spectacular home with great living comfort and lots of (outside) space! In short: a unique object with a special atmosphere where history and contemporary come together.

THE HOUSE

Ground floor:
Impressive private front door from the street, vestibule with meter cupboard and wardrobe. Kitchen-cum-living room with French (steel) doors to the sunny, beautifully landscaped garden. At the back of the garden is a garden house with veranda and insulated storage room. The garden is equipped with electricity, various surface-mounted lighting (operable with Domotica) and a (frost-free) water tap. Also equipped with a drain for drainage.

The Arclinea kitchen with rinsing island is finished in matte gray and has a marbled worktop. Built-in appliances are from Gaggenau, including a 5-burner gas hob, an oven, a combi oven with steam function and a dishwasher. The extractor hood is from Falmec in combination with an outlet to the outside. The refrigerator and freezer are from Liebherr. Built-in cabinet (with drinks and crockery cabinet and built-in TV), finished with old refrigerator doors and Frisian whites tiles. Beautiful, light and playful connection with first floor through a vide with glass balustrade. This makes the ground floor and first floor feel like a loft. The windows at the front are fitted with laminated (impact-resistant) glass.

At the rear a separate toilet room and the original staircase to the upper floors. The ceilings are equipped with various built-in speakers (Bose) and recessed spotlights (Maretti). The ground floor of concrete has a power float finish and underfloor heating.

First floor:
Landing, lounge area including kitchenette with wine cooler (Dunavox). The living room at the front can be reached through a steel pivot door. Opening (steel) doors from the living/sitting room to the loft. The room is equipped with a gas fireplace in the original fireplace, and an air conditioning unit (ceiling installation cassette from LG). The living room has a 7.1 Dolby surround system with 4 ceiling built-in speakers, built-in center speaker, 2 floorstanders, front speakers and a subwoofer (Keff). Controlled by a Denon surround amplifier. Subwoofer, front speakers and amplifier are available for purchase. The floor is finished with beautiful oak floorboards parquet, laid in a herringbone pattern.

Second floor:
Spacious landing, separate toilet. Bathroom with oak furniture with built-up bowls (Duravit) and a walk-in shower. Four bedrooms (one of which is used as a laundry room). The laundry room is equipped with various built-in cupboards. The central heating system and boiler (150 l) are concealed in a separate cupboard and accessible from the landing.

Via the staircase you will find the master bedroom (fifth bedroom) with a large walk-in closet, a (second) spacious bathroom and an air conditioning unit. The bathroom has a freestanding bath, a Corian washbasin with 2 mixer taps and a customized sauna (VSB). Spacious walk-in shower with 2 showers with ceiling spout and a hand shower. The bathroom is equipped with electric underfloor heating. A sliding door gives access to the adjoining roof terrace of approximately 12 m². It is possible to build a second roof terrace on the main roof, an environmental permit has already been issued for this. The floors on the bedroom floor are finished with oak floorboards (parquet parquet).

LOCATION
The object is located in the very popular, bustling neighborhood between Linnaeusstraat and Oosterpark. The house has a quiet location and is conveniently located for numerous shops, schools, hip, trendy terraces and restaurants, for example The Cottage, Park hotel Arena, Spring Cafe Brasserie, Bukowski, de Biertuin, VanOost, Louie Louie, Cafe Kuijper, Coffee Bru, Restaurant de Kas, Merkelbach and La Vallade. In the district there are, among other things, a deli Eriks, a bakery, liquor store and several supermarkets for daily shopping. Within walking distance of the cozy Dappermarkt and the shopping center ‘Oostpoort’. You can relax and exercise in the adjacent popular and renovated Oosterpark, where children can also play in one of the playgrounds or in the paddling pool. There are also plenty of other playgrounds nearby. A little further away is the beautiful Park Frankendael. Various roads as well as public transport can be found in the immediate vicinity.

ASK THE BROKER ABOUT THE DETAILS OF THE RENOVATION, SUCH AS ELECTRICITY, AUDIO, HEATING & COOLING, FINISHING AND OTHER

OWNERS ASSOCIATION
The house is part of the active Owners Association “Eikenweg 5-A, 7 & 9” consisting of 3 apartment rights. The service costs are approximately € 368 per month. The Association has a multi-year maintenance plan and is professionally administered by Delair VvE Beheer. As of January 1, 2023, the cash balance was approximately € 58.000.

NENCLAUSE
The usable area has been calculated in accordance with the industry standard NEN 2580. The usable area has been determined including the vide of approximately 4.50 m². The surface(s) may therefore differ from comparable buildings and/or old references. This is mainly due to this (new) calculation method. The buyer declares to have been sufficiently informed about the standards referred to above. The seller and his broker do their utmost to calculate the correct surface area and volume on the basis of their own measurements and to support this as much as possible by placing floor plans with dimensions. In the unlikely event that the dimensions have not been determined (fully) in accordance with the standards, this will be accepted by the buyer. The buyer has been given sufficient opportunity to check the dimensions himself or to have them checked. Differences in the specified size and size do not give either party any right, including an adjustment of the purchase price. The seller and his broker do not accept any liability in this regard.

PARTICULARITIES:
– Unique house of approximately 213 m² spread over 3 floors;
– High-quality and luxuriously renovated while retaining original elements;
– Energy label A;
– Sunny garden with garden house, veranda and an insulated storage room;
– Roof terrace of approximately 12 m² with the possibility of creating a second roof terrace on the main roof (already licensed);
– House is equipped with air conditioning units, gas fireplace, wood stove and underfloor heating;
– Technical gadgets such as a home automation system, alarm system, video/intercom on all floors, built-in sound speakers, water softener, pressurized water system, etc.;
– Arclinea kitchen with rinsing island with Dornbracht tap and Quooker and, among other things, 4 Gaggenau built-in appliances;
– House is on private land;
– Located in a quiet street around the corner from the Oosterpark;
– Free use of nearby private parking garage of approximately 30 m² until January 1, 2025 included.
– Apply for a parking permit.

Lees meerLees minder
Kenmerken
Overdracht
 • Status Verkocht
 • Aanvaarding In overleg
 • Vraagprijs € 2.100.000 k.k.
Indeling
 • Woonoppervlakte ± 213 m2
 • Externe bergruimte ± 3 m2
 • Aantal kamers 7
 • Aantal slaapkamers 4
 • Aantal woonlagen 3
 • Aantal badkamers 2
 • Badkamervoorzieningen Dubbele wastafel, wastafelmeubel, inloopdouche, ligbad, wastafelmeubel, inloopdouche, vloerverwarming, sauna
Energie
 • Energielabel A
 • Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
 • Verwarming Cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk, houtkachel, gashaard
 • Warm water Cv ketel, elektrische boiler eigendom
 • C.V.-ketel type Gas
 • C.V.-ketel bouwjaar 2015
 • Energie einddatum 2033-06-12
Buitenruimte
 • Hoofdtuin Achtertuin
 • Oppervlakte hoofdtuin 63 m2
 • Ligging hoofdtuin Oost
 • Kwaliteit tuin Verzorgd
Bouwvorm
 • Soort object Tussenwoning
 • Soort woning Herenhuis
 • Bouwjaar 1892
 • Soort bouw Woonhuis
 • Ligging Aan rustige weg
Bergruimte
 • Schuur / berging Vrijstaand hout
 • Aantal schuren / bergingen 1
 • Voorzieningen Voorzien van elektra
Overig
 • Onderhoud binnen Goed tot uitstekend
 • Onderhoud buiten Goed
 • Permanente bewoning Ja
 • Huidig gebruik Woonruimte
 • Huidige bestemming Woonruimte
Kadastrale gegevens
 • Gemeente Amsterdam, amsterdam
 • Sectie S, s
 • Eigendom Volle eigendom, volle eigendom
 • Perceelnummer 19074
 • Index 5
Bekijk alle kenmerken Bekijk minder kenmerken
Video
Plattegronden
Direct contact

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

  Contactgegevens